Tot de mogelijkheden behoren:

 • het maken van 3D-surface modellen
 • het vervaardigen van uitslagen
 • het maken van 2D- of 3D-bouwpaketten
 • het verzorgen van de nodige versterking/ondersteuning van/op de tekenkamer/engineering
 • het uitwerken van ideeën en wensen van de klant tot een volledig ontwerp

Hierbij maken wij gebruik van onder andere de volgende softwarepakketten:

 • Rhinoceros
 • Orca3D
 • Flamingo
 • T-Splines
 • Shipconstructor 2008, 2009, 2011
 • Autocad
Rhinoceros:
We hebben de laatste jaren gemerkt dat we, door voortdurend onderzoek te verrichten naar de juiste en meest effiënte werkmethodiek, kwalitatief een hoogwaardig product leveren. Een voorbeeld: een gestrookt 3D-(surface)model kan op 2 verschillende manieren worden gemaakt. Er kunnen mooie gestrookte surfaces worden
gecreëerd, zonder rekening te houden met het vervolg traject. Er kunnen ook mooie gestrookte surfaces worden gemaakt die wel meteen toepasbaar zijn in het vervolgtraject. Deze laatste methode wordt door ons altijd toegepast. We hebben al te vaak meegemaakt dat een surface model helemaal opnieuw moest worden gemaakt omdat het niet voldeed aan de eis om er uiteindelijk juiste plaatuitslagen van te kunnen maken, hetgeen wel één van de 3 doelen is van zo’n surfacemodel. Het tweede doel is vanzelfsprekend het genereren van doorsneden op iedere gewenste positie. Het derde doel is het inzichtelijk maken van een model in een zeer vroeg stadium.
 • Consulting. Wij kunnen u op het gebied van Rhino (on-site) ondersteuning bieden.
Orca3D:
Orca3D is een specialistische plug-in en bestaat uit verschillende losse modules. Ook Orca3D werkt volledig binnen Rhinoceros en is daardoor efficient. 1. Hydrostatica, stabiliteit en lijnenplan wordt gebruikt voor allerhande berekeningen. Het programma is gevalideerd door Gusto en blijkt nauwkeurige resultaten op te leveren (mits de invoer correct is) 2. Rompontwerp en stroken om een zeiljacht of planerende motorboot te ontwerpen. 3. Weerstandsschatting planerende rompen werkt op basis van de Savitsky methode. 4. Modelmanagement en gewichtsberekening geven complexe 3d modellen overzichtelijk weer in een duidelijke layer structuur. Deze module is interessant voor iedereen die complexe 3d modellen beheerd.
Flamingo:
Flamingo maakt realistische plaatjes van de 3d modellen en is een zogenaamde render plug-in, die volledig werkt binnen Rhinoceros. Dit is efficient omdat 3d modellen niet geexporteerd hoeven te worden. Met Flamingo kunnen realistische transparante oppervlakken, schaduwen en spiegelende oppervlakken gerenderd worden. Ook kunnen de verschillende oppervlakken van het model beter voorzien worden van texturen van bijvoorbeeld chroom, hout of een kleur lak.
T-Splines:
T-Splines biedt nieuwe modelleer technieken. De basis van Rhino is NURBS modelleren, een degelijke betrouwbare technologie waarmee alle vormen gemaakt kunnen worden middels een evenredige verdeling van control points. Een nieuwe technologie is T-splines waarbij je veel controle hebt in gebieden waar je veel controle wilt en weinig controle op plaatsen waar weinig vormverandering is. Hiermee zijn nieuwe modelleer oplossingen mogelijk en ook het later wijzigingen van je model is eenvoudiger.

ShipConstructor:
We werken al met ShipConstructor sinds 1995. Destijds bestond alleen de module ShipCam iets later heeft de firma Albacore Research Ltd, tegenwoordig SSI genaamd, de module CadLink geïntroduceerd welke is uitgegroeid tot het tegenwoordige ShipConstructor. Doordat wij de ontwikkelingen van het pakket op de voet hebben kunnen volgen en zelfs regelmatig een bijdrage hebben kunnen leveren aan de verdere ontwikkeling van het pakket, hebben wij ons het grootste deel van het pakket helemaal eigen gemaakt. Hiervan ondervinden we nog steeds dagelijks de voordelen in de zin van het creatief zijn betreffende het oplossen van probleem gevallen.


Ondersteuning:
Samen met Shipconstructor in Canada en de Europese importeur hiervan  in Frankrijk, Nick Danese, zijn we bezig cursussen en opleidingen te ontwikkelen en verzorgen voor bedrijven die werken/willen gaan werken met dit pakket.
 • Het verzorgen van cursussen on site.
 • Consulting voor de meer ervaren gebruikers van Shipconstructor.
 • Afstemmen van bestaande coderingssystemen binnen een bedrijf met de codering binnen Shipconstructor.
 • Het ontwikkelen van een duidelijke en werkbare output . 
 
 
» Algemeen plan
» Lijnenplan romp
» Algemeen constructieplan
» Modelleren Romp en Opbouw
» Modelleren voor uitslagen romp en opbouw
» Uitslagen van enkel- en dubbelgekromde Modellen en
» Nesten en Snijden
» Rapporten
» Modelleren en uitslaan voor kunstwerken
» Modelleren en uitslaan van andere bouwwerken
» Modelleren voor Visualisatie